Investeringsbeoordeling dashboard
Investeringsbeoordeling dashboard
Investeringsbeoordeling

Overweegt u een investering te doen en wilt een goed inzicht in de financiële haalbaarheid en toegevoegde waarde? Dit model voor investeringsbeoordelingen is ontwikkeld om financieel inzicht te krijgen in potentiële investeringen en te helpen om juiste beslissingen te nemen. Dit model is met name geschikt voor uitbreidingsinvesteringen, zonder vervanging van bestaande bedrijfsactiva. Indien u bestaande bedrijfsactiva wilt vervangen, wordt geadviseerd het model Investeringsbeoordeling vervanging te daarplegen.

Het model bevat praktische invoersheets voor de invoer van incrementele/extra opbrengsten, kosten en kasstromen. Vanuit het overzichtelijke dashboard overziet u de financiële effecten van de verschillende scenario’s. Op basis van de beoordelingscriteria Netto Contante Waarde, terugverdientijd (in- en exclusief contante waarde) en de Internal Rate of Return kunt u onderbouwd de juiste financiële keuzes maken.

Het model bevat een uitgebreide toelichting voor zinvol gebruik en toepassing.

Investeringsbeoordelingen zijn vaak de meest belangrijke en complexe beslissingen. Dit model helpt u de financiën eenvoudig en inzichtelijk te maken, in presenteerbare vorm.