Dashboard investeringsboordeling vervanging
Dashboard investeringsboordeling met vervanging
Investeringsbeoordeling met vervanging

Overweegt u een investering te doen die een bestaand actief (machine, pand, etcetera) gaat vervangen? En wilt u een goed inzicht in de financiële haalbaarheid en toegevoegde waarde? Download dit model en krijg de inzichten die u nodig heeft om de juiste beslissing(en) te nemen. Dit model is een uitgebreidere versie van het model Investeringsbeoordeling met als extra functionaliteit de vervanging van de bestaande investering (en).

Het model bevat praktische invoersheets voor de invoer van incrementele/extra opbrengsten, kosten en kasstromen. Vanuit het overzichtelijke dashboard overziet u de financiële effecten van de verschillende scenario’s. Op basis van de beoordelingscriteria Netto Contante Waarde, terugverdientijd (in- en exclusief contante waarde) en de Internal Rate of Return kunt u onderbouwd de juiste financiële keuzes maken.

Het model bevat een uitgebreide toelichting voor zinvol gebruik en toepassing.

Investeringsbeoordelingen zijn vaak de meest belangrijke en complexe beslissingen. Met vervanging van bestaande investeringen neemt de complexiteit toe. Dit model helpt u de financiën eenvoudig en inzichtelijk te maken, in presenteerbare vorm.